Dragoste la prima vedere? ….da, te rog !

lovesight

Aud de multe ori vorbindu-se în jurul meu  despre dragostea la prima vedere  și despre magia acestui sentiment  ,  cum privirile  a două persoane se întâlnesc și în același timp fiorul iubirii le străpunge inimile irecuperabil ,iar de acolo până la a trăi o poveste așa cum numai în producțiile hollywoodiene se mai vede, ne mai fiind decât un pas .Aici însă ,intervin într-un număr foarte mare  , scepticii – persoane ce consideră că acest fenomen este doar o aberație  fiind prezent doar în imaginația celor ce cred că l-au trăit și fiind inspirat din  filme sau cărți . Tot ceea ce vă pot spune  este că  : „Dacă nu ați trăit așa ceva , nu vă grăbiți să judecați sau să vă dați cu părerea pentru că nu se știe niciodată ce surprize vă rezervă viitorul „ Eu,unul  militez cu fermă convingere în favoarea existenței dragostei  la prima vedere . Convingerea mea  nu își are baza în nici o carte , în nici un document  , în nici un film  , în nici  o poveste  reală ci într-o simplă chestie ce ține de nuanța unor noțiuni și de diferențe legate de polisemia cuvintelor și expresiilor din limba română .Așadar , iată despre ce este vorba  :

În chestiunea dragostei la prima vedere se pune problema  apariției sentimentelor celor în cauză, chiar în momentul  în care aceștia se întâlnesc pentru prima dată . Aici însă, este greșeala fundamentală a celor care nu cred în dragoste la prima vedere . Aceștia consideră că „prima vedere „  înseamnă neapărat  și primul contact ,deși nu este așa . În zilele noastre între două  persoane se poate forma o legătură chiar și pe nevăzute ! Modalitatea?   Bineînțeles, internetul. Suntem cu toții de acord că atunci când vine vorba de a cunoaște oameni noi  ,rețelele de socializare reprezintă un mediu excelent ce facilitează acest lucru .Date fiind acestea să presupunem că  o persoană de sex feminin pe care o voi numi generic  Ea și una de sex masculin pe care o voi numi El ,au o asemenea întâlnire virtuală   în unul din mediile sociale din universul online, dar care nu oferă suport pentru  implementarea pozelor , ci doar pentru chat  . Mergând mai departe o să presupun că cei doi încep să vorbească în cadrul acestei rețele și că sunt interesați unul de celălalt încă de la prima discuție. Tot discutând ,observă că au o mulțime de lucruri în comun  și că fiecare este eligibil pentru a fi partenerul celuilalt . Ea ,apreciază umorul lui , faptul că deși fiecare stă în spatele unui calculator  , el este politicos și șarmant  , este impresionată de inteligența lui și de dragostea sa pentru artă. El ,este plăcut impresionat de faptul că Ea se întreține singură , este o femeie independentă  care știe să guste o glumă bună , cu care se poate discuta orice  , o femeie cu care ar vorbi zile întregi fără să se plictisească  pentru că orice subiect pe care El îl abordează decurge lin și cursiv între ei fiecare având propriile opinii din care mai lasă pentru a ajunge la un numitor comun. După mai multe dăți în care întâlnirile  lor se petrec în mediul online , cei doi hotărăsc că ar fi cazul să se cunoască mai bine  și fac schimb de numărul de telefon .

 

Așa începe ceea ce se poate numi  „o relație la telefon” .Cei doi  renunță să mai vorbească pe internet și discuțiile lor încep să  aibă loc numai la telefon din acest moment înainte  .Fiecare devine și mai atras  de celălalt  auzind-și de acum și vocile  .Ei îi place timbrul vocii sale puternice ce denotă masculinitate  , iar El este încântat de vocea ei suavă și de glasul ei dulce și catifelat . Trebuie să precizez că până în acest moment cei doi nu se văzuseră unul pe celălalt nici măcar  în poze  .Și încă o chestie ,datorită faptului că această legătură a început pe internet ,fiecare dintre ei ar putea să mintă  în tot ceea ce îi spune celuilalt creându-și astfel o imagine falsă și o personalitate neverosimilă .Dar făcând un efort de imaginație voi presupune totuși, că sunt sinceri  întru-totul unul cu celălalt .Astfel,  relația lor la telefon  continuă până într-o zi  când hotărăsc să  se vadă față în față .Până în acest moment cei doi se considerau perfect potriviți pentru a forma un cuplu și a începe o relație în toată puterea cuvântului .Tot ceea ce lipsea era factorul fizic. Dacă, după ce s-ar vedea, ultimul lucru de verificat pe  listă cu pretenții, și anume înfățișarea , va primi „checked” atunci nu putem spune oare că dragostea ce s-ar așterne între ei ar fi una la prima vedere?  Am precizat la început că metoda prin care voi demonstra existența dragostei la prima vedere se bazează pe subtilitățile polisemiei cuvintelor din limba română .

Până la urmă ce înseamnă „la prima vedere „ ?  Nu înseamnă oare prima dată când două persoane se întâlnesc față în față  .Și în  exercițiul de imaginație de mai sus nu am spus eu că cei doi nu s-au văzut decât după ce au considerat  că sunt potriviți din aproape toate punctele  de vedere  .Deci dacă și la partea cu aspectul exterior s-ar potrivi exigențelor impuse de principiile fiecăruia în parte, conform tuturor  exigențelor logicii ar însemna că  ceea ce se întâmplă între ei ,din momentul în care s-ar vedea pentru prima dată , este chiar  „ atât de disputata”………. dragoste la prima vedere .

Quod erat Demonstrandum

Anunțuri

Despre Il Serpente

My whissssssperssss will always rule your world
Acest articol a fost publicat în Cele din zilele negre și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s