Ce-i prea mult strică

escape

Există într-o relație, pe lângă cazul obișnuit al problemelor legate de lipsa comunicării și probleme legate de ceea ce se poate numi comunicare excesivă. Și nu mă refer aici la faptul că unul dintre parteneri este mult prea vorbăreț sau mult prea sociabil , pe când celălalt nu e , sau că vorbește mult prea mult și spune mult prea puțin . Nu despre asta este vorba, pentru că dacă știi că ești deranjat de o persoană mult prea sociabilă și căreia îi place mult să pălăvrăgească atunci nu te angajezi în nimic cu acea persoană, ca factorul  disturbator observat la ea să nu afecteze eventuala relație  .Ceea ce vreau de fapt să spun este că există cupluri ce se despart doar din simplul motiv că unul dintre cei doi la un moment dat devine stresant. Această comunicare excesivă venită din partea unuia sau altuia se traduce prin dorința acestuia de a discuta mai tot timpul  chestiuni de ordin afectiv legate de conexiunea nou formată  .Sunt multe persoane care atunci când  se înhamă la a construi ceva  împreună cu altcineva pe care îl/o consideră potrivit/ă au nevoie încă de la început de siguranță . Și consideră că această siguranță o pot obține numai discutând despre ceea ce se întâmplă între ele și partenerul lor.

Nevoia lor de siguranță se manifestă prin aducerea mai mereu în discuții a viitorului relației ,prin dorința de a discuta cât mai mult și cât mai des cu putință despre tot ceea ce s-a întâmplat de când s-a creat legătura , prin punerea în practică a acestei dorințe deschizând subiectul respectiv ,atunci când celălalt se așteaptă mai puțin, și nu în ultimul rând prin punerea de presiuni asupra partenerului pentru a afla răspunsuri  la  întrebări de genul „Noi avem o relație serioasă” sau „Suntem de ceva timp împreună , nu crezi că ar fi bine să discutăm despre viitor? ”  și lista poate continua . Nu zice nimeni,  aceste întrebări își și ele   rostul lor  ,sau nu , dar pentru asta trebuie să fie  puse la timpul potrivit  . Am întâlnit o mulțime de indivizi/individe  care după o săptămână sau două lângă celălalt  începeau cu întrebări și discuții de genul  celor date de mai sus , prin aceasta nefăcând altceva  decât să strice magia începutului . Ok , nici eu nu sunt adeptul relațiilor lăsate  în voia sorții în care comunicarea dintre cei doi se realizează pe oricare alt subiect în afară de subiectul „noi ” , dar de aici, până la a-l face pe cel de lângă tine să se îndepărteze datorită faptului că  nu i-ai dat destul timp pentru a te cunoaște stresându-l zilnic ,sau aproape zilnic, cu discuțiile tale serioase , e cale lungă  .

Dacă ar fi să-mi dau cu părerea , perioada de început într-o relație este „sfântă” ,este poate cea mai importantă  , pentru că atunci se hotărăște dacă lucrurile vor merge sau nu între cei doi .Este perioada aceea minunată de cunoaștere reciprocă , de „îndrăgostire ” , ca să zic așa  , perioada jocurilor  , a glumelor , a plimbărilor  lungi  , a săruturilor pe neașteptate  , a șincanelor  și a romantismului .Este perioada în care  băiatul își oprește iubita în mijlocul trecerii de pietoni doar pentru a o săruta pasional  , în care rupe o floare din locuri interzise doar pentru a i-o pune în păr ,  în care din senin în timpul unei plimbări o prinde de mijloc și o ridică pentru a fugi cu ea în spate ,în care o gâdilă ,  îi pune piedică  sau o mușcă  ori de câte ori are ocazia  ,astea sunt clipele în care fata îl pupă pe obraz pentru ca mai apoi să îl înghiontească ,în care  îi lasă semne pe gât ,în care e alergată de acesta pentru o glumă făcută inocent pe seama lui,  pe scurt acestea sunt momentele  în care cei doi încearcă să se surprindă cât mai mult unul pe celălalt ca  astfel între ei să se stabilească  o legătură cât mai puternică  pentru ceea ce are să urmeze  ……..Este de la sine înțeles că nimeni nu are nevoie în aceste momente de stres  și de presiuni  , de gânduri  negre și până la urmă de distanțare   ,dar pur și simplu unii/unele nu înțeleg  acest lucru și în  nesiguranța și totodată prostia lor își stresează partenerul până când acesta începe să se sature  .Și dacă cel de lângă voi a apucat-o pe această cale și încep să-i ajungă aceste chestionări,  la care nici măcar  nu vă poate răspunde pentru că nu știe încă ; pentru că nu vă cunoaște îndeajuns încă , legate de un lucru pe care nici măcar nu e sigur că îl vrea sau că s-ar putea întâmpla, atunci  puteți fi siguri că între voi nu va fi nimic durabil și cu atât mai puțin profund .

Nu am înțeles niciodată de ce se complică atât de mult oamenii când vine vorba de începutul relațiilor .Până la urmă începutul e început  , este perioada în care aproape orice este permis  și cred că în loc să vă faceți probleme în legătură cu viitorul sau cu profunzimea/adâncimea legăturii dintre voi „după doar 1-2 săptămâni ” , ar trebui mai întâi să vedeți dacă există pentru voi un viitor pentru care să vă faceți probleme  , dacă există o legătură  înainte să verificați profunzimea  ei  .Pentru că : relațiile sunt asemenea construcției unei clădiri , dacă fundația nu este de ajuns de puternică și de rezistentă pentru a face față chiar și unei tornade de gradul 5 , atunci ce rost are să te întrebi ce fel de țiglă vei folosi la acoperiș. Sincer să fiu ,așa cum am zis și mai sus consider începuturile ca fiind  cea mai interesantă , frumoasă și colorată perioadă a unei relații și cred că  momentele de la început  sunt singurele în care nu trebui să existe absolut nici o întrebare  , absolut nici o chestiune/problemă de ridicat sau de discutat . Începuturile ar trebui să fie simple , frumoase , amuzante  , romantice și nu în ultimul rând  supuse doar analizei timpului  nu și al celor doi , pentru că acestea sunt singurele clipe în care ne putem lăsa purtați deval fără a avea nimic de pierdut,  în cazul unui naufragiu, și pentru că acestea sunt singurele clipe dintr-o relație în care totul ar trebui lăsat în voia sorții doar pentru a fi trăite la intensitate maximă.

Anunțuri

Despre Il Serpente

My whissssssperssss will always rule your world
Acest articol a fost publicat în Cele din zilele negre și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Ce-i prea mult strică

 1. Theodora zice:

  Nu cred că asta e o regulă generală! Poate aşa ai păţit tu, nu înseamnă că se întâmplă în orice relaţie!
  Mie nu mi s-a întâmplat, dar se prea poate să-mi vină dorinţa de a da bir cu fugiţii (sau fugitele 🙂 ), dacă un tip are vrea să ne „punem pirostriile„ după numai o săptămână sau două.

  • Il Serpente zice:

   Theo(sper că nu te superi dacă îți zic așa ) , unele din posturile mele sunt inspirate din propriile trăiri , altele din observații asupra celor ce mă înconjoară , iar altele sunt pură ficțiune . Postul acesta e inspirat și din experiența mea și din a altora .Am avut și eu prietene care aveau tendința acută de a grăbi lucrurile , așa cum am zis , aveau o teamă , o frică personală de …….nu știu cred că cel mai tare le era teamă să înceapă să pună suflet fără a avea o garanție din partea partenerului lor , iar eu nu le-am putu oferi acea garanție .Nu sun genul de persoană care să promită doar de dragul de a promite , sau doar pentru a aduce liniște în viața cuiva .Pentru că e posibil ca la un moment dat să nu mă pot ține de promisiune și atunci ….. Dacă nu ți s-a întâmplat să știi că mai e timp ,deși țin să precizez că acest fenomen al ” grăbirii” ca să-i zic așa apare mai frecvent și cu mai multă pregnanță în cazul vostru al fetelor . În general vouă vă e frică să puneți suflet înainte ca noi să ne atașăm de voi și de aici apar toate celelalte aspecte pe care le-am expus în articol .. Sincer să fiu nu știu câte persoane întregi la minte s-ar lega la cap cu bună știință după o săpt. sau două :)))))

   p.s : prima care comentează la unul din articolele mele , mulțumesc că te-ai încumetat să vizitezi blogul meu , te mai aștept

   • Theodora zice:

    Cu drag mai vin! N-ai pentru ce să-mi mulţumeşti. N-aş fi comentat dacă subiectul nu mi s-ar fi părut interesant!
    By the way…cool snake!

  • Il Serpente zice:

   Mulțumesc ,să știi că ești prima fată căreia îi place șșșșșșarpele , până acum am primit doar feedback-uri de genul : ” Yakkk, e scârbos șarpele ala ” sau ” Ști, drăguț blogul tau păcat că mă sperie șarpele ala de fiecare dată ” :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s